EllisEllis
Krystalisianer

Kaotisk God
Race: Menneske
Alder: 21

Status: Aktiv
Godkendt: 14.12.2019
Antal posts: 45
Skaber: Zofrost

Grundlæggende Oplysninger

Fulde navn: Ellis Fingal
Kaldet: Ellis
Køn: Mand
Alder: 21
Fødselsdag: 10. juni 1998
Tilhørsforhold: Kaotisk God
Tro: Han tror på guderne og holder sig mest til Isari og Aladrios. Tilbeder Haldis i håb om at hans kreativitet varer livet ud
Erhverv: Stenskulptør. Bruger sin evne til at lave ting i sten, alt fra små figurer til møllesten.
Race: Menneske

Udseende

Højde: 183 cm
Vægt: 79 kg
Ellis ser ved første øjekast ikke ud af meget. Han er høj, men ikke ret bred, som hans skuldre og hofter er smalle. Han er let muskuløs, fordi han er vant til at slæbe rundt på sten og lave fysisk arbejde, men han er bare meget slankt bygget. Det hjælper heller ikke på det, at hans tøj ofte virker for stort til ham, da han arver tøjet fra Maas, der er noget mere bredt bygget. Så han ses ofte i skjorter og varme trøjer, der hænger om skuldrene på ham, har vid halsåbning og er for lange i ærmerne. Bukserne er altid holdt oppe med en snor, der er strammet godt ind. På fødderne har han det eneste, der faktisk er købt til ham så det passer, et par lette, men robuste støvler, der bruges hele året rundt.

Hans hår er så lyst, at det næsten er hvidt. Sådan har det altid set ud, og Maas har fortalt ham, at manden, han købte ham af, havde samme hvide hårfarve. Nogle har spekuleret i, om der er elverblod i Ellis, men har ikke andre elviske træk ud over sin smalle krop og det hvide hår, men derfor kan der jo godt være noget flere generationer tilbage. Det mest underlige er nok, at resten af hans kropsbehåring er sort, så hans øjenbryn og skæg skiller sig noget ud for hans hår. Skægget ser man ikke så meget andet end som en let skygge af skægstubbe, hvis der går nogle dage i mellem, at han barberer sig.
Hans ansigt er meget ovalt og virker blødt. Der er ikke nogen skarpe kanter, ingen tydelige rynker. Hans læber er fyldige og hans næse lidt bred ned over næseryggen. Hans øjne er en smule mandelformede og iris har en varm brun farve. Der er noget ved hans øjne, der får ham til at se lidt blød ud, som en sød hundehvalp.
Hans hud er lys, men næsten mere gylden end hvid, og han har ikke nogle nævneværdige ar.

Han bærer ikke våben, selvom han dog har en kniv med sig, når han er rejser efter arbejde med Maas.

Magi

Magisk evne (1): Stenmagi – Ellis kan ændre formen på alle former for sten, klippe og ædelsten. Der er ikke rigtigt nogen begrænsning, andet end hans egen fantasi, og han kan lave alt fra simple former til meget detaljerede figurer og mønstre. Han kan ikke gøre sten mindre eller større, han kan kun flytte rundt på masse. Eller bruge evnen til at skære masse fra, så han kan godt gøre en stor sten til flere små sten. Han kan også sætte sten sammen, men det skal helst være samme stentype, da det er lettest. Han kan dog godt pynte et større stykke granit med små stykker marmor, f.eks.
Hvor meget han kan bruge sin evne i løbet af en dag, kommer an på, hvor meget stenmasse han skal ændre på. Små figurer med små ændringer kan han lave en del af på en dag, så længe hans koncentration hænger sammen, hvor større stenarbejde er begrænset. En stor møllesten kan han kun lave én af om dagen, men vil have lidt chakra tilbage til nogle småting.
Dygtighed til at kontrollere evne: 10

Magisk evne (2):
Dygtighed til at kontrollere evne: 0 (passiv)

Personlighed

Ellis er i bund og grund en god ung mand. Han bryder sig ikke om uretfærdigheder, og de andre unge i byen har for længst fundet ud af, at han reagerer aggressivt, hvis nogen gør andre noget. Som barn var hans første rigtige slåskamp, da en af de andre drenge havde skubbet en af pigerne i en dyb mudderpøl og moret sig over det. Selvom Ellis på det tidspunkt ikke vidste noget om at slås, var han så rasende, at kampen først sluttede, da de voksne skilte de to børn ad. Siden da har han lært mere, både af Maas, men også ved bare at kaste sig ud i det, få tæv og give tæv.

Han er meget hjælpsom, men er alligevel altid lidt forsigtig med at love eller gøre ting, der måske kunne ende dårligt ud for ham selv. Han har ikke rigtigt nogle leveregler i forhold til det, men gør som han nu synes i en given situation.

Selvom han måske godt kunne se ud som en sårbar, sød og venlig person, har han lidt af et temperament og han er som sagt ikke bleg for at skulle slås, selvom det da optimalt ikke er noget han vil. Han er sårbar, men bliver udadreagerende, når han føler sig presset. Det er kun, når Maas sætter ham på plads, med god grund eller ej, at han trækker sig ind i sig selv.
Maas har et godt greb på ham, psykisk og fysisk. Ellis er hele sit liv blevet fortalt, at han skylder Maas alt. Han tog ham ind og tog sig af ham, gav ham et hjem, mad, tøj og noget at lave. Han ser ikke rigtigt manden som sin far, for han elsker ham ikke, men han er meget taknemmelig for, hvad han har gjort for ham, og han forsøger at gøre alting så godt han kan. Selvom Maas er en mand, der er meget svær at stille tilfreds. Det virker heller ikke til, at Maas elsker Ellis, men han har trods alt taget sig nogenlunde af ham, og han har aldrig rigtigt manglet noget – af hvad han selv ved af, men egentligt har han manglet lidt ægte kærlighed.

Manglen på kærlighed er nok også grunden til, at han ikke rigtigt knytter sig til nogen. Han ved ikke, hvordan han skal føle og holder sig bare væk fra at forbinde med folk psykisk. Han har venner, men det er ikke nogen, han vil dele hemmeligheder med.

Ellis elsker at have tid for sig selv, og kan sagtens forsvinde ind i sine egne tanker i timer af gange, især med en god udsigt over området omkring landsbyen. Han er en kreativ dagdrømmer, og kan godt lide at forestille sig, hvordan resten af Krystallandet ser ud. Maas har aldrig taget ham med mere end nogle dagsrejser væk, og han har kun set Dianthos på afstand. Han ved intet om at klare sig uden et hjem.
På en måde vil han gerne se mere af verden, men han ved også, at han skylder Maas alt og aldrig kommer til at forlade manden, for hvordan skulle han klare sig uden Ellis? Ellis klarer næsten alt i hjemmet og skaffer krystaller ved at lave sine stenfigurer. Maas ville være fortabt uden ham, og det kan han alligevel ikke byde ham, selvom han ikke elsker manden, der både slår og drikker.

Så Ellis er en udadreagerende, sårbar, loyal ung mand, der trods sin arrigskab er et godt menneske, der gerne vil hjælp dem omkring sig. Hans liv har ikke været fyldt med oplevelser, så han har ikke så stor viden, men han er ikke dum og er meget hurtig til at lære, hvilket nok hænger sammen med hans store kreativitet. Han har ikke haft så meget at le af i sit liv, men han er ikke ligefrem deprimeret. Han mangler bare et eller andet i livet, der ville gøre ham rigtigt glad. En følelse. En hændelse. En person. Noget der kunne åbne op for den del af verden, han ikke har lært at kende.

Styrker:
- Han har stor empati og medfølelse
- Han er fysisk fit og ved lidt om at slås
- Han er meget kreativ
- Folk undervurderer ham gerne

Svagheder:
- Kommer ret hurtigt op i det røde felt
- Har ikke nogen nære relationer
- Ved ikke ret meget om livet uden for landsbyen
- Har ikke nogen synderlige kampevner ud over det, der skal for til at vinde en slåskamp

Baggrundshistorie

Ellis ved ikke, hvor han kommer fra. Hans liv startede efter, at han var blevet taget ind af manden, der skulle påtage sig rollen som far. En mand, der ikke har lagt skjul på, at han købte ham af hans forældre, to rakkerpak der solgte deres barn for mad og noget tøj. Ellis har ingen erindring om det, han har ikke været mere end fire.
Alt hvad manden kunne sætte ham til, blev han sat til. Også fra helt lille, om han så skulle bruge en lille kost til at feje gulvet eller slæbe vand i den mindste spand, manden havde. Maas, som manden hed, var ikke ligefrem nogen behagelig mand. Han slog gerne, hvis han var utilfreds og havde også lidt for meget smag for kroens våde sager, men han gav Ellis tag over hovedet, og han har aldrig rigtigt sultet, selvom han heller ikke har fået voldsomt meget at spise. Faktisk har det være sådan med det meste. Han har aldrig rigtigt manglet noget, men han har aldrig haft mere, end han har haft brug for.

Efter et par år, fandt Ellis ud af, at han kunne noget med sten. Han brugte nogle sten i forskellige størrelser og legede bondegård, da han med en sten i hånden, overvejede, hvad han manglede. En gris. Da han satte stenen på jorden, lignede den grangiveligt en gris. Snart havde han fundet ud af, hvordan han gjorde og alle dyrene lignede mere eller mindre det, de skulle være. Stolt hentede han Maas, der straks så muligheder. Og startede træningen.

Ellis blev hurtigt bedre, han havde en kreativ hjerne og de stenfigurer, han lavede, blev hurtigt mere detaljerede og fantasifulde. Først var Maas ikke så interesseret i figurerne, men ville have ham til at lave mere praktisk, større ting, som sten til at bygge huse af eller kværne eller den slags. Det viste sig bare ret hurtigt, at Ellis ikke kunne lave ret mange store ting om dagen, heller ikke selvom Maas pressede ham til han græd af udmattelse. Maas var ikke glad, men han måtte nøjes med, hvad Ellis kunne lave. En masse mindre ting eller enkelte store ting. Og det viste sig også, at det solgte.
Hvor Maas fik stenene fra, vidste Ellis ikke, han fik ikke noget at vide og lærte hurtigt ikke at spørge, men han manglede aldrig. Som barn opdagede han ikke altid, når der kom et nyt læs, men som han blev ældre, så han flere gange en vogn midt om natten med to mænd, der læssede af og kørte igen. Det var både almindelige sten, som dem der blev brugt til husene, men somme tider også andre, mere fine stenarter. Det betød ikke noget for hans evne.

Deres forhold blev lidt bedre efter at Maas fandt ud af at tjene penge på hans evne. Ikke at Ellis så nogle af krystallerne, men han fik jo både mad og husly, det måtte være nok, mente Maas.
De begyndte også at rejse ud til opgaver, når stenene blev for tunge til at flytte.

Og sådan var det bare. Ellis boede ved Maas, arbejdede med sten og havde ellers sit liv i den landsby, de boede i. Der var en lille kro, en lille smedje, en healer, en slagter, en urtehandler og den lokale spåkone. Der var andre unge mennesker, og Ellis manglede ikke så meget i det sociale. På nogle punkter har han levet et meget normalt liv for et barn/ung mand i en landsby, på andre punkter knapt så normalt.


Familie: Ingen blodsrelateret, men han lever med sin ”adoptivfar” Maas
Nuværende levested: En landsby et par dagsrejser syd for Dianthos

Færdighedspoints

Fysisk styrke: 6
Kampteknik: 2
Smidighed: 5
Fysisk udholdenhed: 5
Kløgt: 5
Intelligens: 2
Kreativitet: 8
Mental Udholdenhed: 5
Chakra: 8

Chatboks

Gæst
[smilies]

IC-Chat