Regler og FAQ

Krystallandets regler

Overordnet

Karakteroprettelse og -arkivering

Posting

Billeder

Chatboksen og generel opførsel på siden


Spørgsmål og svar


Almindeligste grunde til afvisninger af profiltekster

1.1 Manglende svagheder og/eller utilstrækkelig uddybelse af svagheder
Det er et krav, at du skal angive mindst 3 svagheder for din karakter under "personlighed". Hvis det ikke direkte giver mening, hvorfor noget er en svaghed, ser vi også helst, at du beskriver hvordan dette er en svaghed for din karakter.

1.2 Manglende beskrivelse eller begrænsning af magiske evner
Vi ser gerne, at du man som minimum bruger et par linjers tekst på at beskrive, hvad karakteren kan og ikke kan med sin magiske evne. Benyt gerne den vejledende tekst i profilskemaet til at hjælpe med evnens begrænsinger og indhold.
Hvis du er i tvivl om din evne, kan du stort set altid få hjælp fra sidens brugere - heriblandt læremestrene.


Spørgsmål om specielle karakteregenskaber

2.1 Må min bruger komme fra fremtiden/nutiden?
Nej. Krystallandet er en middelalderinspireret verden, med karakterer som passer ind i dette samfund. Ønsker du at oprette en bruger fra en anden tidsperiode, så må du finde et andet RPG til denne karakter.

2.2 Må min bruger besidde kropsdele/objekter (f.eks. cyborg, robot) som ikke stemmer overens med Krystallandets tidsperiode?
Nej. Som det står beskrevet i §2.1 er Krystallandet et middelaldersamfund, hvor elektricitet og metal ikke kan frembringes og bearbejdes på samme måde som de bliver den dag i dag. Det er dog muligt at få et træben, hvis det kan friste.

2.3 Må min karakter være halv vampyr/halv varulv?
Nej. Varulveforbandelsen virker ikke på vampyrer og vampyrforbandelsen virker ikke på varulve. Forbandelserne kan ikke videreføres gennem reproduktion (vampyrer kan slet ikke reproducere), og det er derfor ikke muligt at skabe en "blanding".

2.4 Må min karakter være en hel/halv-drage?
Drager accepteres ikke som karakterer på Krystallandet. Hvis du gerne vil have en halv-drage, så se racen "Dragefødt". Bemærk, at du heller ikke f.eks. må have en evne, der tillader dig at forvandle dig til en drage, men du må godt have magi, der giver dig ildspydning, dragehorn, vinger eller lignende.

2.5 Må min karakter have drager som kæledyr?
Nej. Drager er ikke egnede som kæledyr. Man har dog mulighed for at blive en del af en fraktion , som rider på drager.

2.6 Må jeg oprette mine egne racer?
Ja, men du skal først have godkendt dit koncept af en admin eller moderator gennem "Kontakt Adminstab".

2.7 Må jeg opfinde mine egne dyr/væsner?
Ja, men dit koncept vil blive gennemlæst af en admin/moderator, som vil vurdere, om det passer ind på siden.

2.8 Må min karakter have flere evner i én?
Dette kommer stærkt an på evnen. Det er ikke muligt at have en evne kaldet "Supermanevnen" som gør det muligt for dig at flyve, være stærk og skyde lazer igenem øjnene. Én evne, ét felt. Brede evner inden for samme områder, f.eks. luftelementet, der både tillader at manipulere vind og kunne flyve, er dog i orden.

2.9 Må min karakter komme fra et andet sted end Krystallandet?
Vi ser helst, at din karakter kommer fra Krystallandet. Der er mange forskellige dele af landet, og hvis du gerne vil have, at din karakter ikke kender noget som helst til verdenen, kan du i stedet vælge, at han eller hun kommer fra et isoleret samfund et sted. Det er ikke tilladt at have en karakter, der kommer fra "vores verden".

2.10 Må min karakter have en ekstra evne?
Nej, ekstra evner er forbeholdt særlige karakterroller som karakterer i Lysets eller Mørkets Hær, samt de dæmoniske dødssynder.

2.11 Hvilke evner godkender I ikke?
- At kunne kaste besværgelser
- Formskiftning til alle slags dyr. Man må nøjes med ét, en lille gruppe eller en bestemt familie af dyr.
- At kunne styre alle elementerne. Igen må man nøjes med ét.
- At kunne skabe ting ud af den blå luft
- At kunne opfylde alle ønsker
- Vandmagi, der samtidig kan kontrollere vandet i kroppen

2.12 Må jeg ændre i min profiltekst hen ad vejen?
Det er muligt at ændre i din karakters baggrund, færdigheder, alder o.lign uden at det kræver gengodkendelse af karakteren. Hvis du ændrer i din karakters evner, skal profilteksten derimod gennem en admin eller moderator igen.

2.13 Må min karakter være udvalgt til noget særligt af guderne?
Guderne må ikke deltage fysisk i en karakters baggrundshistorie. Guderne er uvisse, og man ved derfor ikke om de findes. Bliver de dermed fortolket som en tro i baggrundshistorien, er det helt ok, at karakteren TROR han eller hun er udvalgt til noget særligt. Det er også i orden at lave en karakter, som selv tror, at han eller hun er en gud.


Spørgsmål om ingame-handlinger

3.1 Må min karakter møde en drage?
Efter dragernes tilbagevenden er en del af disse skabninger af finde rundt omkring i Krystallandet. Vilde drager er imidlertid meget krigeriske og ikke særligt venligtsindede over for folk, der forstyrrer dem. Din karakter vil ikke kunne besejre en drage alene.

3.2 Må jeg spille aktivt med en NPC?
Det er tilladt at benytte sig af NPCer, og det er også tilladt at bruge den samme NPC flere gange forskellige steder. Det er dog ikke tilladt at skrive hele tråde som en NPC-karakter. Opret karakteren, hvis du så godt kan lide den.

3.3 Må jeg lave portaler til andre dimensioner?
Nej. Du skal holde dig til Krystallandet.

3.4 Må min karakter godt få et palæ/gods/slot?
Hvis stedet er relevant for andre karakterer end dig selv, og der har været minimum 5 tråde som foregår på stedet inden for de seneste 6 måneder, kan du ansøge via "Kontakt Adminstaben"-menupunktet.

3.5 Må min karakter være/blive forbandet?
Da forbandelser som regel er til skade for din egen karakter, ser vi ikke noget problem med det. Det skal dog være realistisk, at karakteren er blevet forbandet.

3.6 Må min karakter forbande andre karakterer?
Ja, men det skal altid godkendes af din medspiller. Din karakter skal naturligvis også enten have en magisk evne eller have fundet et magisk objekt, der kan forbande andre.


Offgame-spørgsmål

4.1 Jeg har fundet en fejl på siden / Jeg har problemer med noget på siden
Fejlrapportering hører til i dette forum. Hvis du ikke kan logge ind på siden, så kontakt os i stedet i chatboksen eller skriv til admin@krystallandet.dk

4.2 Hvem godkender profiler?
Profiler kan godkendes af Administratorer og Moderatorer, som kan findes i sidebaren på forsiden. I øjeblikket er Krystal administrator og Helli er moderator.

4.3 Må jeg blive admin?
Nej. Vi sætter pris på at folk vil hjælpe, men vi søger ikke admins, med mindre der skiltes om det.

4.4 Må jeg være moderator?
Nej. Vi sætter pris på at folk vil hjælpe, men vi søger ikke moderatorer med mindre der skiltes med det. Hvis du har lyst til at hjælpe nye brugere i gang, kan du i stedet ansøge om at blive læremester.


Advarsler

Dette afsnit er oprettet for at hjælpe til, hvornår en tråd skal markeres med advarsel om indholdet. Tak til Hope og Que for at hjælpe med at opstille konkrete punkter.

Seksuelt indhold:

• Grafiske/detaljerede beskrivelser af nøgenhed, herunder kønsorganer.
• Beskrivelser af seksuelle berøringer.
• Beskrivelser af samleje.
• Groft, seksuelt sprog, eksempelvis karakterer der uddyber, hvad de ønsker at gøre ved hinanden.

Voldsomt indhold:

• Grafiske/detaljerede beskrivelser af fysiske skader.
• Detaljerede beskrivelser af blod i større omfang.
• Grafiske trusler, voldsomt sprog, eksempelvis detaljerede beskrivelser af hvad en karakter vil gøre ved en anden.
• Voldsom fysisk tvang, hvor den anden karakter tydeligvis ikke kan lide det.

Sensitivt indhold:

• Mørke emner, herunder misbrug, tale om voldtægt, ufrivillig abort og død.
• Psykisk tvang, herunder voldsom og tydelig manipulation hvor den anden karakter ikke har det godt i hvad der sker, men gør det alligevel.
• Voldsomt racistisk dialog og sprog.
OBS: Det er i øjeblikket ikke muligt at vælge sensitivt indhold sammen med de andre advarsler. Brug sensitivt indhold, hvis det kun er denne advarsel du sætter på.

Vi opfordrer til, at man generelt bruger sin fornuft og giver sin tråd en advarsel, hvis man mener, at den kan være ubehagelig læsning for andre brugere, også selv om den ikke hører specifikt under nogle af ovenstående emner.

Hvis du selv ønsker at starte en tråd, hvor der skal advarsel om indholdet, så vær altid helt sikker på, at din medspiller også er OK med det.

Husk at det ikke er muligt at tilføje advarsler på profiltekster, og at ovenstående indhold derfor helt frabedes her.
Finder du en profiltekst eller en tråd uden advarsel med ovenstående indhold, så kontakt gerne den pågældende bruger, før du kontakter adminstaben.

Chatboks
Gæst
[smilies]
IC-chat
Online nu:
Lige nu: 0 | I dag: 3