Idrys

Diplomat og dragerytter

Status: Aktiv

Godkendt: 09.10.2022

Antal posts: 56

Grundlæggende Oplysninger

Fulde navn: Idrys Amatheldir
Kaldet: Idrys
Køn: Mand
Alder: 240
Fødselsdag: 12.9 år 1783
Tilhørsforhold: Sand Neutral
Tro: Aladrios, men beder af og til også til de yngre guder
Erhverv: Diplomat og dragerytter
Seksualitet: Biseksuel
Nuværende levested: Omrejsende - Dragetemplet Ango Corda
Race: Bjergelver

Udseende

Højde: 187 cm
Vægt: 62 kg
Øjne: Grønne
Hår: Mørkt, langt og tykt. Ofte opsat.
Hud: Lys og fin, dog med en lille glød.
Kropsbygning: Spinkel med en dansers smidighed
Hverdagstøj: Rober eller lignende løse klæder. Ofte dekoreret i farver og mønstre.
Ar, permanente skader el.lign: Et lille ar over den venstre kind
Særlige kendetegn: Hans slanke, feminine fremtoning

Magi

Magisk evne (1): Sjælebinding: Idrys kan på en villig person tage en lille flig af deres sjæl fra kroppen og gemme den i et fysisk objekt. Sjælestykket tager ikke noget vigtigt fra individet, men agerer som en sidste chance, hvis sjælen skulle være på vej mod dødsriget.
I stedet vil sjælen søge mod sjælestykket, der vender tilbage til kroppen og giver en ny chance for liv. Hvis kroppen er uigenkaldeligt ødelagt, har sjælen intet sted at søge tilbage, og begynder i stedet at drive rundt - fortabt.

At udføre sjælebindingsritualet kræver ud over villighed, at Idrys har fysisk kontakt med personen i adskillige minutter, samt tager en dråbe af deres blod og placerer i genstanden. Han kan godt tage flere sjælestykker og derved give flere chancer - men i sidste ende kan det begynde at blive farligt for personen, der har mistet flere dele af sig selv og begynder at lide af personlighedsforstyrrelser og hukommelsestab.

Han har altid et stykke af sin egen sjæl gemt, skulle det blive nødvendigt.

Dygtighed til at kontrollere evne: Veltrænet

Magisk evne (2): Standard Luftbeherskelse: Kan kontrollere vindenes retning og skabe større vindpust, der kan slå andre omkuld. Kan løfte mindre genstande ved hjælp af vinden. Bruges en større magisk ressource, kan man tilkalde kraftigere vinde som tornadoer og man kan stabilisere luften omkring sig, så man kan flyve over kortere afstande. Herefter går der timer, før dette kan gøres igen.
Dygtighed til at kontrollere evne: Veltrænet

Personlighed

Styrker: Optimistisk, veltalende, kender til alle hoffets finurligheder, energisk, trænet i kampsport og magi
Svagheder: Ingen særlig fysisk styrke, bliver ledt forledt af et kønt ansigt, frygter døden, dødelig allergi for visse nødder

Generel beskrivelse af personlighed:
Idrys har i sin oplæring lært at sige de korrekte ord, bådig under behagelig udveksling af høfligheder og i pressede forhandlingssituationer. Hans praktiske erfaring er dog endnu begrænset. Under veltalenheden fornemmer man af og til en skælskhed, et ønske om at frigøre sig for pligter og blot opleve.
Selvom elveren er optimistisk anlagt og har let til smil, er der en dybere sorg i hans hjerte og en frygt for at binde sig for tæt til andet personer, skulle man igen mærke den altovervældende sorg, når de går bort. Af samme grund vogter han nidkært over den endnu ganske unge drage, Zuhal.

Idrys er en kreativ sjæl - både med ord og hænder. Han har i sin tid i templet lært at spille forskellige instrumenter, heriblandt fløjte og lyre, har en behagelig sangstemme og kan både tegne og male smukke portrætter.

I sociale sammenhænge elsker Idrys at vise sig frem - hvad end der er tale om talegaver eller luftmagi. Han er dog lidt påpasselig over for andre bjergelvere, da han ved, at hans egne forældre blev udstødt. Af og til bliver det hele for meget for Idrys, og man finder ham alene eller med Zuhal ved sin side, stirrende ud i horisonten med et fjernt, drømmende blik.

Baggrundshistorie

År 1781


"Fra dette øjeblik er du, Elisan Amatheldir, ikke længere velkommen blandt vort folk. Din vej må aldrig igen lede dig til Azurbjergene, for intet andet end Døden vil vente dig her, så længe du lever."

En blodig fejde mellem Idrys' fader og en anden bjergelver kulminerer i et drab, og Idrys' forældre må forlade deres klanfæller og rejser ud i Krystallandet, uden andet end det tøj, de står i, og de få våben, de besidder.

År 1783


Idrys' mor er gravid, da de forlader hjemmet i bjergelverklanen, men uden midler til at opfostre barnet, vælger de at tage til Dragetemplet, hvor en fjern slægtning til Idrys' mor tjener. Luftmagien, som Idrys' fader besidder, giver dem adgang til templet, og de vælger at overlade Idrys til munkene, hvor han kan få en sikker, men isoleret opvækst.

Idrys' mor bliver under et år med spædbarnet i templet, inden hun og faderen drager videre.

År 1850


Den unge elver har tilbragt mange år i templet, oplært i de skrifter og skikke, som Aladrios' Vogtere påbuder. Utallige gange har han betragtet drageæggene, der ligger kolde og urørte, hans blik søgende mod ansigtet på statuen af Den Første Vogter, hver gang han passerer den i tempelgården. Vil han nogensinde selv flyve over Krystallandet på drageryg?

Under oplæringen, bliver han undervist i en flydende og elegant kampsportsteknik, samt beherskelsen af musikinstrumenter og maleredskaber. Det viser sig, at han har stort talent for at udtrykke sig kreativt.

Munkenes skikke og de lange studier, begynder dog efterhånden at gøre Idrys rastløs. Han ved ikke, hvor hans familie er rejst hen, og han har ingen relationer til resten af landet - men han brænder efter at se op opleve.

År 1865


Overmodig og ivrig efter at forlade templet, mister Idrys kortvarigt kontrollen over sin luftmagi og styrter fra en af de høje klipper. Munkene gør, hvad de kan for at redde ham, mens hans sjæl driver bort - ikke mod dødsriget, men mod en lille halskæde om halsen på en bjergelverkvinde, ensom, vandrende. Hun fornemmer hans tilstedeværelse, og han stirrer for første gang siden han kan huske det, ind i øjnene på sin mor.

"Du har samme magiske gave som jeg. Jeg kan ikke redde dig igen, så sørg for at lære at beherske den."

Overraskede udbrud kommer fra munkene, da Idrys' grønne øjne åbnes og livet igen vender tilbage. Han bruger de næste adskillige år på at træne begge sine evner, for aldrig at komme så nær døden igen.

Kort tid efter modtager templet besked om, at Idrys' mor er omkommet. Faderen er død flere år tidligere.

År 1905


Med håbet om, at dragerne nogensinde kommer tilbage svindende, får flere af Vogterne lov til at drage på rejser i Krystallandet. Uden dragerne er det uden den status, de tidligere har haft, men det lykkedes alligevel Idrys at komme til højsædet i Balzera, hvor han indlemmes i Kazimi-fyrstefamiliens intriger.

Opholdet fører til en hovedkulds forelskelse i en ung Kazimi-prins, Najib, og Idrys bønfalder ham om at lade sig sjælebinde. Najib tøver, da forholdet mellem dem må holdes hemmeligt for ikke at bringe familien ud i en skandale. Kort tid efter dræbes Najib, da Kazimierne forsøger at stoppe en fejde mellem nomadefolk, og Idrys rejser med knust hjerte og et løfte til sig selv om aldrig at elske en, han ikke har sjælebundet, igen.

År 2013


Idrys har tilbragt de sidste årtier i dragetemplet, da miraklet endelig sker: Æggene begynder at klække. Idrys får tildelt et blåt drageæg, som han vogter med sit liv, men i takt med at dragerne klækkes, forbliver hans eget stadig koldt. Frygtsomt spørger han munkene, om drageungen kan være omkommet, men de råder ham til at være tålmodig.

År 2020


En blå drageunge med krystallignende skæl kommer til verden. Idrys døber hende Zuhal, og de næste to år går med at se hende vokse. Hun er endnu ikke flyvefærdig, da han igen begynder at drage ud i Krystallandet for at vende tilbage til livet ved hoffet - nu med en langt mere væsentlig status som ægte Vogter af Aladrios.

Familie:

Andet

ZuhalSjælebindinger

Idrys' egen sjæl er bundet til en lille krystal i Ango Corda, dragetemplet. Han har én gang måtte bruge den for omkring et århundrede siden, da han blev serveret nogle nødder, han ikke kunne tåle, i Balzera.

Calanis Durothil, lederen af ordenen, fik sin sjæl bundet til et drageskæl, som ligeledes befinder sig i templet, Ango Corda.

Færdighedspoints

Fysisk styrke: Under middel
Smidighed: Over middel
Fysisk udholdenhed: Under middel
Kløgt: Over middel
Kreativitet: Fantastisk
Mental Udholdenhed: Over middel
Chakra: Over middel

Chatboks
Gæst
[smilies]
IC-chat
Online nu:
Lige nu: 0 | I dag: 2