Útíradien

Seer, healer

Status: Aktiv

Godkendt: 08.09.2017

Antal posts: 131

Grundlæggende Oplysninger

Fulde navn: Útíradien (resten af hans navn er blevet frataget ham)
Kaldet: Utrá
Køn: Mand
Alder: 230
Fødselsdag: 14.2 år 1794
Tilhørsforhold: Sand Neutral
Tro: Nalish'ra (han er opvokset med hende) og Zerafina
Erhverv: Seer, healer
Civilstatus: Enlig
Seksualitet: Panseksuel
Nuværende levested: Omrejsende - Strejfer i midt Krystallandet
Race: Mørkelver

Udseende

Højde: 182 cm
Vægt: 60 kg
Útíradien er helt sort i huden, og har hvide øjne og hvidt hår. De hvide øjne har ikke altid været hvide, men efter en hændelse i hans fortid, mistede han synet, og har derfor nu komplet mælkehvide øjne. Disse var ellers kun set når han fik syner.
Han krop er lang og slank, og der er ikke nogen tydning på at han har specielt mange muskler. Faktisk ligner det lidt at han er på den tynde side af spektrummet. Derudover har han også ar forskellige steder på kroppen. De kan dårligt ses, da mange af dem er gamle, men han har bl.a et ar efter et knivstik i maven, som ser lidt heftigt ud.
Han har også nogle tatoveringer på hænderne, som er bundet til hans anden magiske evne.

Typisk går han i lange kapper der kan skjule ham fra omverdenen, og går også med en lang stok for at han er sikker på at han ikke går ind i noget.

Magi

Magisk evne (1): Seer - Han har kraftige evner inden for fremtidssyner, og er ofte angrebet af syner op til flere gange dagligt. Nogen gange er der intet der prompter det, og andre gange er det personer, ting eller lignende han kommer i kontakt med, som har en bestemt fremtid. Han mumler altid hvad det er han har syner om, selvom de færreste kan tyde det, og det er ikke alle syner han husker.
Selvom han får mange uopfordret syner, kan han også vælge at opsøge dem selv. Det kan være f.eks. ved at røre en person, og så får han noget at vide der sker i deres fremtid, eller en ting der har en forbindelse til et eller andet i fremtiden, eller en person i fremtiden. Det mest skræmmende er når han ikke kan tappe ind i det, hvilket ofte betyder at fremtiden er meget usikker eller at der ikke er en fremtid.
Dygtighed til at kontrollere evne: Veltrænet

Magisk evne (2): Healing af sind og sjæl - Modsat mange andres healingsevner, går hans healing ikke ud på krop, men han kan heale noget om ikke mere skrøbeligt. Sindet og sjælen. Det er ikke noget der kan gøres hurtigt, men er noget han har mulighed for at gøre lidt af gangen. Det kan være afhængighed, dårlige vaner, PTSD, plaget af mareridt, depression, angst, og hvad end man ellers kan forstille sig. Han kan skabe en indre ro i folk, som de kan have svært ved selv at opnå.
Det føles lidt som om at han tømmer hovedet i folk. De bliver totalt afslappet. Derefter begynder han at rodde rundt i deres hoved, ikke aktivt, så han får ikke selv adgang til hvad der sker i hovedet, men han ligger ligesom tingene i orden, og hjælper dem med at heale selv. Man plejer at gå fra det, hvor man føler sig tilpas og rolig, og har det bare en lille smule nemmere. Flere omgange med ham, vil ende ud med at traumet er blevet bearbejdet, at man fungerer igen.
Derudover lagrer han noget af sin magi i sine tatoveringer på hænderne. Han kan derfor udsende bølger af denne magi omkring sig. Det er nok til at få folk omkring ham i op til 5 meter, til at slappe helt af. Så hvis de er vrede osv., så vil de glemme det i et par øjeblikke. Det varer dog typisk ikke lang tid, men det plejer at fungerer godt til at få f.eks. slåskampe til at ophøre og lignende. Han kan også centrere denne magi mod en person, hvor han så kan tvinge sig ind i deres sind og berolige dem over længere tid, dette fungerer især til panikanfald og lignende. Han kan også godt sende denne koncentreret bølge mod sig selv for at berolige sig selv, hvis det sker at han selv har behov for det. Udover at det bruger en stor del af hans magi der er ophobet sig i tatoveringer, tager det også på hans kræfter.
Når magien fra tatoveringerne er blevet brugt, forsvinder de fra hans hud midlertidigt, og som de begynder at ophobe mere og mere energi i sig, begynder de at blive hvidere og hvidere. I tilfælde af at han bruger alt sin magi i tatoveringerne, tager det op til en måned før at magilageret er fyldt op igen. I hans tatoveringer er der til ca. 4 gange koncentreret rolig magi, og 8 gange til en rolig bølge omkring ham. Der skal desuden mindst gå 24 timer mellem brugene.
Dygtighed til at kontrollere evne: Veltrænet

Personlighed

Talenter:
- Han er utrolig fattet og rolig
- Forstærkede sanser grundet hans blindhed
- Stor mental udholden, derfor også næsten umuligt at få ham til at bryde sammen
- Lærd, især indenfor urter og planter
Svagheder:
- Han er ikke en god kæmper... på nogen måde
- Han er blind
- Han er en mørkelver og bliver derfor i den stil set ned på.
- Har syner på mærkelige tidspunkter, ofte flere gange om dagen
Personlighed: Útíradien besidder intet syn. Det blev frataget ham for mange år siden, og derfor kan han godt virke som en lidt indelukket fyr. Det gør det ikke bedre at han er en mørkelver og kan derfor ikke stole på de folk han møder. Det er dog ikke at sige at han ikke kan binde sig til folk og stole på dem. Når han også først åbner sig for andre folk, så er han også et meget varmt individ. Alt den kærlighed han har haft gemt væk i mange år, kommer til udtryk. Der skal dog stadig meget til at folk kan såre ham. Ofte bliver han bare lidt trist og så forsætter med sit liv, fordi han har mistet så mange før, og ved at det vil altid uden tvivl ske igen. Det stopper ham dog ikke fra at skabe meningsfulde venskaber,
Selvom han er ganske indelukket, kan man ofte høre at han går og klikker med tungen. Han har lidt egenskaben ligesom flagermus, at han kan høre hvordan lydende kommer tilbage og på den måde se på. Det er dog på ingen måde perfekt, men han har generelt en fornemmelse af hvor ting er, og hvor store de er. Han bruger dog stadig en lang stok for at være sikker på at han ikke går ind i noget.
Denne ekkolokation har dog også ulempen ved at den nogengange overstimulere hans sanser. Han kan finde på at sætte sig ned, knibe øjnene sammen og holde sig for ørerne, for at få lydene til at stoppe. Dette sker mest hvis der pludselig er meget simulation på flere af hans sanser, og især hvis han ikke er parat på det. Det kan også være fordi han er syg eller er ved at blive det, eller et voldsomt syn er på vej.
Han kan godt virke lidt som en sær snegle, fordi han ofte får syner, og ikke kun om den generelle fremtid. Når han får syner, fortæller han typisk dem omkring sig hvad det er, men ofte giver det ikke meget mening. Desuden hjælper det ikke at han går meget mod sin mørkelver natur med hans ellers blide sind. Han har intet imod at hjælpe andre, og regler ser han lidt mere løst på end mange andre af hans race. Kannibalisme er også en del han efterlod i sin klan nordpå.

Baggrundshistorie

Útíradien kommet oppe fra Nordlandet, hvilket ikke er så underligt, når en stor del af mørkelvere hører til deroppe. Klanen han var en del af, var en af de større klaner, og de var forholdsvis ofte i stridigheder med de omkringliggende nordfolksklaner. Begge sider led selvfølgelig tab, men det var en del af livsstilen. De fleste endte med at blive en del af krigerne, men Útíradien viste sig at være markant anderledes allerede fra barns ben af. Han havde ofte syner, og da han var lille og ikke kunne styre dem på nogen måde, var det visse dage så voldsomt at hans dag kunne forsvinde væk til syner af det ene eller andet. Af denne grund blev han taget en af klanens shaman, for at blive opdraget i denne kunst, fremfor våben.
Der var en prestige i at blive valgt til dette, og de færreste havde evnerne til det, men Útíradien var et naturtalent.... i hvert fald når det kom til at spå fremtiden. Resten af tingene.... havde han det lidt sværere i. Han lærte om planterne og deres brug indenfor medicin og gift, ritualer både indenfor ofring til Nalish'ra og Zaladin, men også ritualer for dåb, giftemål, solhverv og hvad der ellers kunne være af relevante ritualer. Disse var tingene der var mest almen kendt at han lærte, han blev en lærd mand, men et mindre åbenlyst krav til shamanerne i klanen, var en hvis mental styrke. Det blev forventet at han skulle kommunikere med ånderne, og med guderne, og for at dette kunne ske, skulle han være stærk i sit indre, så han blev trænet. Der var ikke det der ikke blev brugt for at træne den unge elvers sind, og han blev hårdfør og stille, som træningen varede ved. Man kunne sige at han blev en objektiv person, uden sine egne meninger. Dette gjorde dog også at han lærte at styre sine syner i højere grad, fordi hans sind blev roligt og eftertænksomt, og magien i mindre grad tog over.
Bare fordi at han var en shaman, betød det dog ikke at han livsstil ikke var noget vild i det. Selvom det var meningen at han skulle forholde sig roligt, så var der ingen rigtige regler for hvad han måtte og ikke måtte, og der var massere der sprang på muligheden for at være sammen med en shaman. En god stilling hos shamanen var en god stilling i samfundet. Det var sådan de så det, så Útíradien havde ikke problemer med at finde bejlere til sit mere vilde teenage liv.

Den første realle ulykke der skete Útíradien var da den anden shaman døde uventet. Dette gjorde at Útíradien nu stod med alle pligterne, hvilket i sig selv ikke var så hårdt. Desværre fik han ikke syner om et kommende angreb, og klanen led store tab. Ifølge nogen var det fordi at han var for travlt optaget med alt muligt andet, så som straf mistede han synet.
Der var en svær tilvænningsperiode, men han gjorde det. Han lærte at leve med sit manglende syn og resten af hans sanser blev forstærket. Han lærte at smage og lugte til urterne, og synerne havde stadig billeder. De eneste billeder han fik lov til at se nu om dage, hvor alt var sort.

Det var en dag som så mange andre at han var ude og plukke de få planter der var rundt omkring. Normalt kunne han få nogen til at hjælpe ham, men ikke i dag, hvilket i virkeligheden var starten på alt der gik galt. Han kunne ikke se noget, så han måtte føle sig frem, for en stor del. Han havde godt hørt nogen komme tæt på, og havde også rejst sig for at beskytte sig selv, eller håbe at de ikke opdagede at han var en del af en mørkelver klan. Han vidste hvordan nordfolkene havde det med mørkelvere, men inden han kunne gøre noget blev han slået i baghovedet og var besvimet.
Den næste gang han vågnede op var han i en varm hytte. Hans hoved dunkede, men da han prøvede at løfte hovedet lidt føltes han hoved ikke klistret, men i stedet lod det til at noget var på hans baghoved.
Det viste sig at ægtepar havde reddet ham fra hvem end det var der havde slået ham ned, og passede nu på ham. Han var forsigtig til at starte med, men det var hurtigt at han begyndte at kunne lide disse mennesker. De var meget ulig historierne om menneskerne, men også anderledes fra mørkelverne. De var ligeglade med at han var mørkelver, og han formåede at lære nye ting fra dem, som han blev hos dem. De havde selv en lille datter der var blind, og gennem hende lærte han at begå sig selvom han var blind. Lærte hvordan han kunne opfange lydbølgerne i luften, og næsten føle at han kunne se. I en stund glemte han alt om at han tilhørte en klan, men bare nød at være der, mens han kom.

En dag var der dog nogen der slog døren ind, en gruppe mørkelvere, som havde fået nys om at Útíradien var blevet holdt fanget hos ægteparret, og de blev kidnappet, og Útíradien blev bragt tilbage 'hjem'. Han prøvede da også at forklare hvad der var sket, men ingen ville lytte. Selv ikke da han stillede sig op for at forhindre dem i at dræbe parret der havde passet på ham. Det eneste der skete var at han hørte tre tunge hug fra øksen, og at han kort efter måtte pakke sine ting og gå. Han hørte ikke længere til i klanen.

Det var en hård tid til at starte med. Útíradien var ikke sikker på hvordan han skulle begå sig i den store verden. Han vidste han var en hadet race, så det var med omhu når han snakkede med folk, men ligeså stille fandt han venskaber. Folk der lærte ham nye ting om landet, og det blev nemmere at begå sig i dette mærkelige land.

Familie: Han havde forældre, men han kan dårligt huske dem.

Færdighedspoints

Fysisk styrke: Middel
Smidighed: Middel
Fysisk udholdenhed: Middel
Kløgt: Middel
Kreativitet: Middel
Mental Udholdenhed: Fantastisk
Chakra: Fantastisk


Avatar tegnet af Blæksprutten
Chatboks
Gæst
[smilies]
IC-chat
Online nu: Blæksprutten
Lige nu: 1 | I dag: 3