Begynderguide

Hvad er RPG?

Krystallandet er et online rollespil. Det vil sige, at du finder på en eller flere personer, som du deltager i spillet med. Før du kan være med i spillet, skal du udfylde et skema, der beskriver din karakter, som herefter skal godkendes af en admin. Rollespillet er 100% tekstbaseret. Det vil sige, at det hele foregår på skrift. Vi skriver hvad vores karakterer gør, tænker og føler, og dem, vi skriver med, svarer så med deres karakters reaktion herpå.

Krystallandet foregår i en original, men klassisk, fantasy-verden som er inspireret af den europæiske middelalder, men med magi, elvere, dværge og andre magiske elementer - derfor skal din karakter naturligvis passe ind hertil.
Om du vil være en mægtig kriger eller en simpel bonde, er dog ganske op til dig selv, lige som din karakters alder, race, seksuelitet og andet. Du skal være klar på at leve dig ind i din karakter, beskrive personens tanker og følelser, og endnu vigtigere: lade din karakter udvikle sig gennem spillet.

Hvis du har nogen spørgsmål eller har brug for hjælp til at komme i gang, er du velkommen til at kontakte sidens admins eller moderatorer . Du er også meget velkommen til at snakke med sidens andre brugere, som oftest er meget hjælpsomme.


Oprettelse på siden og din første karakter

Timelding

Hvis det er første gang, du besøger Krystallandet, er første trin at oprette en bruger. Dette gøres ved at klikke på "opret bruger" i menuen øverst til højre.

Du skal kun bruge én bruger på Krystallandet - men du kan have et ubegrænset antal rollespilskarakterer tilknyttet brugeren. Udfyldt informationerne og klik på Udfør for at komme videre. Inden du går videre med at lave din første karakter, sørg for, at du har læst sidens regler. Længere nede i denne guide, vil du også finde en introduktion til spil-universet.

Din første karakter

Når du har sat dig ind i det grundlæggende, er det tid til at oprette din første rollespilskarakter. Klik på tandhjulsikonet og vælg "Ny karakter." Her indtaster du karakterens navn og vil derefter blive ført videre til profilskemaet, som skal udfyldes.

Alle punkter i skemaet bortset fra "andet" skal udfyldes, inden karakteren kan godkendes. Du kan dog undervejs trykke på "Gem Ændringer" og gå videre med karakteren en anden dag, hvis du ikke kan nå at skrive karakteren færdig.

Alle karakterer bliver læst igennem af vores adminstab og skal godkendes, før du kan bruge dem i spillet. Dette er for at sikre, at karakterer generelt passer ind i universet, og ikke har nogle alt for vilde og voldsomme magiske evner. Så snart adminstaben har kigget på din karakter, vil du modtage en privat besked om godkendelsesstatus.
Der er ingen grund til at give op, hvis din karakter bliver afvist en eller flere gange: bare læs hvad profilgodkenderen skriver, og ret det nødvendige. Vi er ikke meget strenge, men det er vigtigt for os, at karaktererne lever op til vores regler og vores univers.

Sådan opretter du din første tråd

Når din karakter er godkendt, er du klar til at komme godt i gang med at skrive. Alt rollespil foregår i såkaldte "tråde", hvor hver karakter skriver et svar ad gangen og reagerer på det, den anden skriver.

Først skal du vælge, hvor din første tråd skal oprettes henne - klik på "forum" -> "ingame":

Du bliver nu præsenteret med en liste af "forums" der repræsenterer de forskellige steder i Krystallandet. Du vælger et forum/sted til at starte din tråd, ved at klikke på det:

Sroll ned på siden, til du kommer til listen af tråde, der allerede er oprettet i forummet. Klik på "ny tråd" for at skrive din første tråd:

At komme i gang med at skrive

For rigtigt at komme i gang med at tråde, har du brug for trådpartnere - det vil sige andre brugere på siden at skrive med. Først og fremmest anbefaler vi, at du præsenterer dig i chatboksen nederst på siden og lærer de andre brugere lidt at kende - her vil du have god mulighed for at finde nogen, der gerne vil skrive med dig.

Det er en god idé at sætte sin profilstatus som "trådsøgende" - Det gør du under tandhjulsikonet -> "Brugerkonto" -> "Indstillinger"

Under medlemslisten kan du se andre brugere, der har sat samme status.

Du kan også se, om der er nogen igangværende "åbne tråde". En åben tråd vil sige, at alle kan deltage, og du kan hoppe direkte ind i tråden med din karakter. Du er også meget velkommen til at oprette din egen åbne tråd.

Du kan øverst på Krystallandets forside se nogle af de åbne tråde. Du kan også finde alle sidens åbne tråde, ved at søge under menupunktet "Tråde" -> "Alle Tråde"


Kort introduktion til rollespilsuniverset

KL har meget information, og derfor er denne tråd til dig, der blot søger at komme i gang med rollespillet uden at blive helt overvældet. Her står alt, hvad du bør vide om universet for at kunne oprette din karakter. Vi anbefaler naturligvis stadig, at du læser op på din valgte race og landområdet, hvor vedkommende bor og/eller er vokset op.

Hvis du ikke på forhånd har en karakteridé, kan vi anbefale, at du som ny rollespiller opretter en karakter, som er menneske, og som bor eller ofte befinder sig i landets hovedstad, Dianthos.

Fraktionerne og landets styre

Siden fyrstedømmerne for over to årtusinder siden blev samlet, har Krystallandet været behersket af den regerende kongeslægt. Denne fraktion er også kendt som "Lyset" og den nuværende hersker er Isanne Argorian, Lysets Dronning. I opposition til Lyset er de mørke magter, som søger at overtage landet, og i spidsen for disse er Ærkedæmonen Merihem, Mørkets Herre.

Lyset har magten over det meste af landet. Din karakter behøver ikke automatisk bekende sig til Lyset eller Mørket, når du vælger henholdsvis god eller ond som tilhørsforhold.

Racer

Over 80% af Krystallandets befolkning består af mennesker, men der er også en større mængde forskellige andre racer. Nogle racer jages af den regerende magt, heriblandt varulve og vampyrer. Alle racer, også mennesker, er i stand til at beherske magi, som i Krystallandet er særlige evner, man fødes med, og som ikke kan læres gennem studier. Du bestemmer selv din karakters evner, men husk at læse sidens regler først.

Religion

De fleste af landets indbyggere er religiøse og bekender sig til en af de fire store guder: Isari, Gudinde af Lys og Godhed, Zaladin, Gud af Mørke og Ondskab, Aladrios, Den Neutrale Gud eller Kile, Dødsgudinden. Der findes også et væld af mindre guddomme.

Guderne i Krystallandet er meget lig f.eks. det græske panteon eller de nordiske guder: Folk tror på dem og beder til dem og bruger dem som forklaring på ting, der ellers ikke kan forklares. Men ingen, heller ikke dæmonerne eller englene, har nogensinde set eller hørt dem (selvom folk sagtens kan tro på at de har).

Geografi

Krystallandet er et stort kontinent med snedækkede bjerge mod nord og ørken mod syd. Midt i landet befinder Hovedstaden Dianthos sig, hvor Lyset regerer fra Krystalpaladset. Af andre nævneværdige områder er der Dæmonriget Kzar Mora i øst, Dværgeriget Dragorn i nord og skovelvernes land, Elverly, mod vest.

Historie

Det nuværende år svarer til vores, men Krystallandet befinder sig stadig i en middelalderinspireret tidsperiode.
Før landet blev samlet under kongestyret og den nuværende tidsregning begyndte, var kontinentet plaget af krig mellem de forskellige racer. Herunder er de vigtigste elementer fra Krystallandets historie, som du, alt efter din karakters alder og race, bør inkludere i din baggrund:

År 1: Rigerne samles under den første konge af Krystallandet. Tidsregningen begynder.
År 16: Krigen mod Dæmonracen afsluttes, da det lykkes de andre racer at spærre de fleste dæmoner inde i deres eget rige, Kzar Mora.
År 390: Skovelverne fordrives fra deres oprindelige områder i Amazonitskovene, da Mørkets magter overtager området.
År 1632: Et enormt jordskælv plager landet.
År 2003: Mørkets magter med Grev Sabbatin i spidsen overtager med magt tronen. Skatterne stiger voldsomt og Lysets tilhængere må gå i skjul.
År 2011: Lyset genvinder tronen.
År 2013: Krystaldragerne, som har slumret i århundreder, vågner.
År 2015: Mørket besætter dværgeriget Dragorn og belejrer Dianthos. Det lykkes Lyset at slå dem tilbage.
År 2016: Portene til Dæmonriget Kzar Mora åbnes og Mørket søger tilflugt der. Dæmonernes gamle magi sender fire dødelige plager ud over landet: pest, kaos, tørke og mørke.
År 2017: En præsteorden for Dødsgudinden får stigende indflydelse i landet og indfører adskillige forbud. Elvere og halvelvere udvises fra Dianthos.
År 2019: Præsteordenens magt ophører, da den sande dronning af Lyset vender tilbage til Dianthos. Grev Sabbatin dræbes og Ærkedæmonen Merihem overtager hans plads i spidsen for Mørkets magter, som flygter til Obsidianøerne.
År 2020: Mørket udfører mindre angreb langs Krystallandets kyster.
År 2023: Mørket uddrives flere steder i Krystallandet.

Andet der er værd at vide

Det almindeligt talte sprog i landet heder krystalisiansk. Pengene er rav-, jadestykker, safirer og diamanter og mønterne er udskåret i den pågældende krystal.

Chatboks
Gæst
[smilies]
IC-chat
Online nu:
Lige nu: 0 | I dag: 2